Suunnittelija - Aurelia - HiFi kaiuttimet | Testivoittajat | Kotiteatterit
433
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-433,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Suunnittelija

Suunnittelufilosofiamme

ANTTI LOUHIVAARA

Antti Louhivaara on maamme eturivin kaiutinsuunnittelijoita, jonka suunnittelemat tuotteet ovat saaneet runsaasti ylistäviä arvioita ympäri maailman. Louhivaara on aiemmin vastannut mm. ASL – ja Amphion –kaiuttimien suunnittelusta.

VISIO

”Kun lähdin suunnittelemaan Aurelia-kaiuttimia, en halunnut tyytyä keskinkertaisiin ratkaisuihin miltään osin. Tavoitteena oli alun alkaen luoda kaiutinmallisto, joka poikkeaa edukseen tavanomaisista toteutuksista myös äänenlaatunsa osalta.

 

Lähtökohtana on tuntea kaikkein tyypillisimmät olosuhteet, joissa kaiuttimia kuunnellaan. Tältä pohjalta määritellään keskeiset periaatteet, joiden pohjalta akustisen suunnittelun tulee tapahtua. Otinkin tärkeimmäksi kriteeriksi kaiuttimen soveltuvuuden kuuntelutiloista tyypillisimpään, eli olohuoneeseen.

 

Aurelia-kaiuttimien äänessä keskeistä on äänen täydellinen puhtaus. Äänessä on kaikki mikä kuuluukin olla, mutta ei mitään ylimääräistä. Voin vakuuttaa, että näiden kaiuttimien aineeton, puhdas ja musikaalinen ääni suorastaan lumoaa kuulijansa.”

ÄÄNEN PUHTAUS

Olohuoneessa on äänentoiston kannalta rajoituksia, jotka heikentävät olennaisesti kuuntelunautintoa. Jälkikaiunta-aika on usein varsin pitkä johtuen seinä- ja lattiamateriaalien kovuudesta. Lisäksi kuuntelutilaan syntyvät seisovat aallot sekä tärykaiku heikentävät tuntuvasti äänenlaatua. Jotta kaiutin toimisi tällaisissa olosuhteissa parhaalla mahdollisella tavalla, on suunnittelun peruselementteinä oltava tasainen energiavaste ja sopivaksi mitoitettu suuntaavuus. Kun kaiutin kykenee luomaan tasaisen äänikentän ja suuntaamaan sen oikealla tavalla kuuntelijaa kohden, saadaan huoneen äänenlaatua huonontava vaikutus vähenemään huomattavasti.

 

Aurelia-kaiuttimien äänessä keskeistä on äänen täydellinen puhtaus. Äänessä on kaikki mikä kuuluukin olla, mutta ei mitään ylimääräistä. Voin vakuuttaa että näiden kaiuttimien aineeton, puhdas ja musikaalinen ääni suorastaan lumoaa kuulijansa.