Ääni - Aurelia - HiFi kaiuttimet | Testivoittajat | Kotiteatterit
401
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-401,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ääni

Suunnittelufilosofiamme

ÄÄNI

Aurelian äänessä on kaikki mikä kuuluukin olla, mutta ei mitään ylimääräistä – Puhdas, aineeton ja levollinen ääni tempaisee kuulijan mukaansa. Aurelian kaiuttimien luoma äänikuva on huomattavasti läsnäolevampi ja kolmiulotteisempi kuin perinteisissä kaiutinratkaisuissa. Äänikuva onkin lähempänä paneelikaiuttimia kuin perinteisiä dynaamisia kaiuttimia.

 

Usein kaiutinvalmistajille kaiutinsuunnittelun johtoajatuksena on löytää kaiutinelementtejä, joiden ominaisuudet vastaavat valmistajan näkemystä oikeasta äänestä tietyssä hintaluokassa. Markkinoinnissa painotetaan lähinnä käytettyjen elementtien ja komponenttien laatua, kun taas akustiset suunnitteluperiaatteet jäävät usein vähemmälle huomiolle.

 

Me Aurelialla teemme asiat hieman toisin.

AALTOLIIKE

Aurelian lähtökohta kaiuttimen suunnittelulle on erilainen kuin kilpailijoillamme. Meille kaiuttimen toiminta perustuu puhtaasti aaltoliikefysiikkaan. Suunnittelumme lähtee siitä, että kaiutinelementtien muodostamien säteilijöiden tulee olla mittasuhteiltaan sopusoinnussa niiden tuottamien aallonpituuksien kanssa. Tällä tavalla saavutetaan paras mahdollinen yhtenevyys elementtiratkaisujen välille, ja tasainen kokonaissäteily eri suuntiin.

AKUSTIIKKA

Kaiuttimien akustisessa suunnittelussa hyödynnetään fysiikan lakeja siten, että elementit sovitetaan toimimaan akustisesti niiden luontaisimmalla taajuusalueella. Tämä tarkoittaa sitä, että Aurelian kaiuttimet hyödyntävät kaiutinelementtien omaa luontaista akustista energiaa. Tällöin elementtejä ei tarvitse sähköisesti pakottaa toistamaan niille soveltumattomia taajuuksia. Tällä tavalla sähköisen korjauksen määrä jää minimaaliseksi ja ääni pysyy mahdollisimman puhtaana.

 

Aurelian kaiuttimissa käytetään vain ensiluokkaisia elementtejä ja komponentteja, mutta ne ovat ensisijaisesti suunniteltu toimimaan kehittämämme akustisen konseptin ehdoilla. Itse painotamme aina akustisen kokonaissuunnittelun merkitystä lopputuloksen kannalta.

 

Parhaillakaan komponenteilla ei voida korvata puutteellista akustista suunnittelua.

ENERGIA

Aurelian kaiuttimien energiajakauma on hyvin tasainen perinteisiin kaiutinratkaisuihin verrattuna. Käytännössä kaiuttimiemme ääni muuttuu erittäin hallitusti liikuttaessa sivuun kuunteluakselilta. Kaiutin lisäksi suuntaa ääntä tavallista enemmän kuulijaa kohti. Tällöin seinistä ja lattiasta heijastuneen äänen osuus jää pienemmäksi kuin perinteisissä kaiutinratkaisuissa. Näin ollen kaiutin käyttäytyy erittäin hyvin hankalissakin kuunteluolosuhteissa – Kaikuvissakin huoneissa kaiuttimen ääni pysyy hallittuna ja kuunneltavana.